ارزیابی پیشرفت دانش آموزان
1. تنها پس از دستیابی دانش آموز به نتایج تعیین شده در برنامه درسی که در صورت ارزیابی مثبت طبق بند 4 این قانون بیان می شود، اعتبار می تواند کسب شود.
2. اعطای اعتبار فقط با استفاده از یک شکل ارزیابی (میانگین یا نهایی) جایز نیست. ارزیابی عملکرد دانش آموز با نسبت خاصی تعیین می شود:
الف) ارزشیابی میانی (آزمون/های میانی یا/و ارزیابی ترم مداوم)؛
ب) ارزیابی آزمون/پروژه نهایی.
3. حداکثر ارزشیابی دوره تحصیلی 100 امتیاز می باشد
4. سیستم ارزیابی:
الف) پنج نوع ارزیابی مثبت:
الف) (الف) عالی – 91-100 امتیاز ارزیابی؛
a.b) (ب) بسیار خوب – 81-90 امتیاز از حداکثر امتیاز.
a.c) (C) خوب – 71-80 امتیاز از حداکثر امتیاز.
a.d) (د) رضایت بخش – 61-70 امتیاز از حداکثر نمره.
الف) (ه) کافی – 51-60 امتیاز از حداکثر نمره.
ب) دو نوع ارزیابی منفی:
ب.الف) (FX) قبول نشد – 41-50 امتیاز از حداکثر نمره، به این معنی که دانش آموز برای قبولی به کار سخت تری نیاز دارد و یک بار تلاش اضافی با کار مستقل به او اعطا می شود.
ب) (و) شکست – 40 امتیاز و کمتر از حداکثر نمره، یعنی عملکرد دانش آموز کافی نیست و باید موضوع را از ابتدا یاد بگیرد.
5. دانش آموزی که با جمع بندی نمرات کسب شده از طریق گذر از حداقل حاشیه ارزشیابی/های میانی و امتحان نهایی کمتر از 51 امتیاز کسب کند، حق شرکت در امتحان نهایی را دارد.
6. دانش آموزی می تواند در امتحان تکمیلی امتحان نهایی شرکت کند که 41 تا 50 امتیاز از حداکثر نمرات را کسب کند، یعنی دانش آموز برای قبولی به کار سخت تری نیاز دارد و یک بار تلاش اضافی با کار مستقل به او داده می شود.
7. در صورت دریافت FX در جزء یک برنامه آموزشی، مؤسسه آموزش عالی باید حداقل 5 روز پس از اعلام نتایج نهایی امتحان، آزمون تکمیلی را تعیین کند. این تعهد شامل پروژه / کار کارشناسی ارشد نمی شود.
8. تعداد امتیازاتی که دانش آموز در ارزیابی نهایی کسب می کند به امتیازات امتحان تکمیلی اضافه نمی شود.
9. ارزیابی آزمون تکمیلی در حال پایان است و در ارزیابی نهایی جزء برنامه آموزشی منعکس خواهد شد.
10. با توجه به نتیجه آزمون تکمیلی، ارزشیابی دانش آموزی در صورت کسب امتیاز 0 تا 50 در ارزیابی نهایی مؤلفه آموزشی، امتیاز F-0 است.
11. پروژه / کار کارشناسی ارشد باید در ترم جاری یا بعدی ارزیابی شود، جایی که دانشجو کار خود را روی آن تکمیل می کند. پروژه / کار کارشناسی ارشد باید یک بار (با ارزیابی نهایی) ارزیابی شود. روش/ها و معیارهای مربوط به ارزیابی نتایج باید در فرآیند ارزیابی استفاده شود.
12. در صورت سنجش در نظر گرفته شده برای جزء علمی-پژوهشی دوره آموزشی کارشناسی ارشد، مقرر در بند «ب.ا. از بند «ب» بند 4 قانون، دانشجوی کارشناسی ارشد میتواند در نیمسال تحصیلی بعدی، جزء تکمیلشده علمی-پژوهشی را ارائه کند، اما در صورت کسب نتایج مشمول بند «ب» در بند «ب» این قانون، دانشجو حق ارائه همان مؤلفه علمی-پژوهشی را از دست می دهد.
13. روش های تدریس و یادگیری در موسسه عبارتند از: سخنرانی، سخنرانی تعاملی، کارگروه، کار عملی، سمینار، تدریس با منابع الکترونیکی، آموزش الکترونیکی، کیوریشن و …. روش تدریس- یادگیری شامل فعالیت های مربوطه (بحث، مناظره، نمایش) ، ارائه، سمینار و دیگران)؛
14. اشکال ارزشیابی به شرح زیر است: ارزیابی میانی و ارزیابی نهایی
15. ارزشیابی مثبت دانش آموز با جمع بندی نمرات کسب شده با عبور از حداقل حاشیه تعیین شده در ارزشیابی میانی و امتحان نهایی که باید معادل 51 امتیاز یا بیشتر باشد، تعریف می شود.
16. دانشگاه اروپا حداقل و حداکثر حاشیه را از 30% تا 50% و 30% -50% + 1 امتیاز در امتحان نهایی تعیین می کند. حاشیه حداقل شایستگی در هر برنامه آموزشی تعیین می شود. مؤلفه ها، روش ها و معیارهای ارزشیابی در برنامه درسی هر درس مشخص شده است.
17. مؤلفه های برنامه آموزشی – مؤلفه های برنامه آموزشی شامل یک مؤلفه آموزشی و مؤلفه علمی پژوهشی / پژوهشی است.
الف) مؤلفه مطالعه – بخشی از یک مؤلفه برنامه آموزشی که در قالب دوره تحصیلی، ماژول، تمرین، پروژه نوع عملی، پروژه / کار تحقیقاتی کارشناسی یا مؤلفه دیگر ارائه می شود.
ب) مؤلفه علمی – پژوهشی – بخشی از مؤلفه برنامه آموزشی کارشناسی ارشد که به عنوان پروژه / کار کارشناسی ارشد ارائه می شود.
حداقل حدنصاب برای ارزشیابی متوسط و نهایی در دانشگاه چقدر است؟
دانشگاه حداقل آستانه صلاحیت زیر را برای ارزیابی میان ترم و نهایی برنامه های آموزشی تعریف می کند: 50 درصد ارزشیابی میان ترم و 50 درصد ارزشیابی نهایی + 1 امتیاز.